Kennel of Artemisjoy

Fokbeleid

Fokbeleid

Uiterlijke schoonheid staat niet voorop in ons fokbeleid. Voor ons is een mooie hond, een hond die voor zijn ras top kenmerkend werk laat zien. Wij selecteren en fokken met honden, die op basis van door ons in de praktijk opgedane kennis en inzichten voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan gezondheid en karakter die het werken in het jachtveld vereist van een hond.

U komt in aanmerking voor een door ons gefokte hond als u jaagt en wij de indruk hebben dat u in staat bent en de wil heeft, om de opvoeding van uw pup in goede banen te leiden.Het wel of geen ervaring hebben met het africhten van een spaniel is voor ons geen belemmering. U verkrijgt bij ons niet alleen een pup maar ook een gedegen begeleiding in de opvoeding en africhting van uw toekomstig jachtmaatje.

Geld is voor ons geen drijfveer, wij vragen voor onze diensten een geringe vergoeding en voor een eventuele pup een niet buitensporige bedrag. Als u besluit van onze diensten gebruik te maken of een pup bij ons aanschaft, weet dan dat wij ons uiterste best doen voor u een oplossing voor uw eventuele problemen te vinden en/of te helpen, voor of met u een geschikte jachthond te fokken en/ of te trainen tot een betrouwbare jachthond.

In overleg kunnen en willen wij tijdens uw vakantie een door ons gefokte hond opvangen. Wij gaan er niet vanuit op basis van het door ons gevoerde selectie beleid, dat door ons gefokte en verkochte pups ooit weg moeten bij de eigenaar. Maar mocht door onvoorziene omstandigheden dit toch het geval zijn, dan willen wij in overleg de zorg voor de hond graag tijdelijk op ons of over nemen.

Mirjam & René